Här samlar vi information och kunskap om ekologisk odling, däribland ett urval av artiklar från Odlaren och Fobos handbok genom åren. Vi lägger informationen ämnesvis, se menyn till vänster.

Handboken

Fobos Handbok var en pärm med ett lösbladssystem av artiklar som publicerades i Odlaren under 80- och 90-talen. Dessa artiklar har nu införlivats med den wiki om självhushållning som byggs upp på webbplatsen Alternativ.nu. En wiki är ett slags dynamiskt uppslagsverk där alla är välkomna att lägga till artiklar och ändra i de artiklar som redan finns (så länge man håller sig till vissa regler).

Här hittar du Alternativs handbok

PDF

Några artiklar från de senaste årgångarna av Odlaren ligger som pdf-filer. Det innebär att de ser likadana ut som i tidningen, med bibehållen layout och bilder. Det innebär också att de blir tyngre att ladda ner.

För att läsa pdf-filer krävs Adobe Reader eller Acrobat. Om du inte har någon av dessa installerade, kan du hämta Adobe Reader gratis här.

När du tittar på pdf-filer så gäller det att utnyttja skärmutrymmet så mycket som möjligt. Vi rekommenderar att du väljer helskärmsvisning (Visa/Helskärm eller tryck F11). Du kan också välja att visa två sidor i taget så kan du se uppslagen som de är i tidningen (det går att välja om första sidan är en höger- eller vänstersida). Det är lämpligt ifall du har stor skärm; är den liten så kan en sida i taget vara lättare att läsa. Alla pdf-filer kommer upp i eget fönster.

Observera att allt material har © Copyright. Artiklar får gärna citeras, men uppge då källan och länka gärna tillbaka till artikeln.